Eri kansoilla tervehtimistavat ovat vaihtelevia, mutta tiesitkö, että on myös hyvin erilaisia tapoja suudella. Heinäkuun 6. on kansainvälinen suutelupäivä, jonka kunniaksi Hotels.com esittelee seuraavassa tapoja suudella eri puolilta maailmaa.
Nuuhkia, nyppiä, nuolla… Tapoja suudella on miltei yhtä monia kuin on eri kansojakin. Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia tapoja, ne ovat kaikki hellyyden ja kiintymyksen osoituksia. Keskiverto ihminen viettää elämästään melkein kolme kuukautta suudellen. Suutelu lujittaa sosiaalisia suhteita, harjoittaa kolmeakymmentä kasvon lihasta, vahvistaa immuunijärjestelmää ja vapauttaa mielihyvähormoneja. Alla on muutamia esimerkkejä suutelutavoista eri puolita maailmaa:
Tuoksujen Thaimaa
Eurooppalaistyyliset intohimoiset suudelmat ovat Thaimaassa harvinaisia. Thait osoittavat hellyyttä nuuhkimalla kumppaniaan. Nuuhkaisusuudelmaa kutsutaan Thaimaassa nimellä ”Hom Gäm” ja se tehdään nuuhkimalla toista intensiivisesti poski poskea vasten. Tämä on tapa osoittaa tunteita ja ehdotonta rakkautta niin vanhempien ja lasten kuin rakastavaistenkin välillä. Nuuhkimistavan otaksutaan saaneen alkunsa thaimaalaisten herkän hajuaistin myötä. Thaimaalaisten ravinto on kokonaan maidotonta ja se sisältää paljon erilaisia mausteita ja yrttejä, kuten korianteria, chiliä ja sitruunaruohoa. Tämä on syynä siihen, että thaimaalaisten kehot tuoksuvat erityisen miellyttäviltä.
Poikkeus thaimaalaisten häveliääseen suutelukulttuuriin oli Pattayalla helmikuussa 2012 järjestetty pisin yhtäjaksoinen suudelma –kilpailu. Voittajapariskunta oli kirjaimellisesti suistaan kiinni yhteen menoon yli 50 tuntia!

Puraisujen Papua
Papuauusiguinealainen tapa suudella saattaa suomalaisesta kuulostaa varsin rajulta. Paikalliset osoittavat hellyyttä ja rakkautta toisiaan kohtaan nyppimällä kulmakarvoista, vetämällä hiuksista ja puremalla huulista. Edellä mainitut hellyydenosoitukset ovat Papua-Uudessa-Guineassa osa esileikkiä ja ne osoittavat äärimmäistä intohimoa. Papua-Uudessa-Guineassa kannattaa kuitenkin huomioida, että julkinen suutelu on jyrkästi kiellettyä.
Uusiseelantilaisilla on otsaa
Uudessa-Seelannissa alkuperäisväestöllä, Maoreilla, on omanlaisensa sympaattisen hellä tapa tervehtiä. Tervehtiminen sujuu siten, että halataan lämpimästi, painetaan otsat yhteen ja hierotaan samalla neniä vastakkain. Tämä perinteinen ”Hongi”-tervehtimistapa on säilynyt Maorien keskuudessa vuosisatoja. Nämä kehonviestit toimivat merkkinä siitä, miten hyvin kaksi ihmistä tulee keskenään toimeen. Rituaali päättyy rytmikkääseen tanssiin musiikin tahdissa.