Peliarvio: Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
Kasvien ja zombien yhteenotot jatkuvat entistäkin ehompina Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville -pelissä.
Plants vs Zombies -pelisarjan kolmannessa osassa on periaatteesa kaikkea enemmän kuin Garden Warfare 2:ssa. Värikäs sarjakuvamainen ulkoasu ja hulvaton teema ovat tallella, mutta entistä laajempina ja värikkäämpinä. Mukaan on myös saatu runsaasti yksinpeliä ja molemmille puolille vanhojen lisäksi kolme uutta hahmoa, joilla on hauska pelata.
Aiemmissa Plants vs Zombies -moninpeleissä on erityisesti harmittanut se, että mistään ei tiennyt kuinka paljon vahinkoa oli saanut aikaan viholliselle ja monesti tuntui epäreilulta, kun itse kuoli, vaikka oli losotellut menemään vihulaista ties miten pitkään. Nyt siihen on tullut muutos, kun näet vastustajan elinvoiman aina häntä tähdätessäsi. Enää ei tarvitse arvailla eikä epäillä vihua supermieheksi, kun ei millään meinaa kellistyä. Ja toimintaan pääsee nyt takaisin entistä nopeammin, sillä kaikilla hahmoilla voi lopultakin myös juosta.
Muitakin kehitysaskeleita on otettu. Pelissä on nimittäin nyt paljon enemmän pelattavaa yksinkin ja molemmin puolin.
Kasveilla ja zombeilla on omat sosiaaliset yleisalueensa eli päätukikohdat, kasveilla Dave Manor ja zombeilla Zomboss HQ. Molemmista pääsee pomppimaan alempana olevaan yhteiseen hauskaan Giddy Park -huvipuistoon.
Omilta alueiltaan kasvit ja zombit voivat lähteä tehtäviinsä uusille valtaville pelialueille: Neighborville Town Center, Mount Steep ja Weirding Woods, joista löytyy suuret määrät pää- ja sivutehtäviä.
Tehtäviä voi suorittaa yksin tai kaverin kanssa co-oppina jaetulla ruudulla. Sekä kasvien että zombien puolten tehtävät ovat hauskoja ja viihdyttäviä, ja entistä tiukemmat bossit tuovat niihin haastetta. Toisaalta jotkut bossit ovat nyt jopa niin haastavia, että niihin voi helposti turhautua.
Jo aivan pelin alussa kannattaa yleisalueella suorittaa helpot tutoriaalitehtävät, joista saa rahaa sekä xp-pisteitä, joilla hahmoja kehitetään. Tukikohdat ja Giddy Park oli halloweenin aikoihin koristeltu yltä päältä teeman mukaisesti ja voisi toivoa, että ainakin joulukauteen tulisi oma teemansa. Tukikohdissa voi tehdä kaikenlaista, hahmon muokkauksista ampurataharjoitteluun. Niissä sekä Giddy Park -huvipuistossa voi näppärästi kerätä rahaa ja kartuttaa xp:tä.
Battle for Neighborvillessä kaikilla hahmoilla on kolmiosainen ns. taitopuu, johon voi muokata valmiiksi kolme erilaista kykykokonaisuutta, joita voi nopeasti vaihdella tilanteen niin vaatiessa. Voit valita tehtävän, pelimuodon tai tilanteen mukaan erilaisia ominaisuuksia, kuten esim. kyvyn elpyä nopeammin erilaisten tilanteiden jälkeen, juosta nopeammin, tai vaikkapa tehdä vielä enemmän tuhoa tehokkaan tappoputken jälkeen. Tai no, tässä pelissähän ei missään vaiheessa puhuta tapoista ikärajan takia, vaan se on korvattu lievemmällä sanalla ”vanquish”, joka tarkoittaa päihittämistä tai kukistamista. Englanninkielinen peli on muutenkin edelleen tulvillaan pieniä sanaleikkejä, joille jo pienilläkin kielitaidoilla on helppo hymistellä, kuten esimerkiksi ”Are you ready to kick some grass?” ”Miner problem” ja ”Olds Cool”.
Aiemmin pelissä mukana ollut hauskuus ja tilanteiden päättömyys ovat edelleen mukana ja niitäkin on ruuvattu vielä astetta ylöspäin. Zombit ovat nyt jostain syystä innostuneet suunnattomasti juustosta ja punovat kaikenlaisia juonia tehdäkseen ja kuumentaakseen sitä lisää. Kasvit haluavat estää tämän ja monet muut hullunhauskat zombien keksinnöt.
Uusina hahmoina peliin on tullut kasvien puolelle Oak & Acorn, eli tammi ja terho. Tammenterho pystyy muuttumaan isoksi puuksi. Hauskaa tässä jodlaavassa hahmossa on myös se, että puu voi ottaa päähänsä kyytiinsä moninpelissä useita muiden pelaajien pikkuisia tammenterhoja, jotka antavat tehokasta tulitukea hitaammin liikkuvalle puulle.
Toinen uusi kasvihahmo on Night Cap -sieni, jolla on hauskoja sienimäisiä Fung Fu -ominaisuuksia ja kaiken lisäksi se osaa kylvää myrkkypilven vastustajan harmiksi sekä muuttua näkymättömäksi.
Kolmas uusi kasvipuolen hahmo on Snapdragon, joka grillailee zombeja syöksemällä niiden niskaan liekkejä.
Zombien puolella tammenterhoa vastaavilla ominaisuuksilla on varustettu Space Cadet, joka pystyy yksin tai muiden kanssa rakentumaan tuhoisaksi avaruusasemaksi.
Toinen hauska uusi zombi-hahmo on 80s Action Hero, eli 80-luvun toimintasankari, joka on hervottomasti takakenossa juokseva takkutukkainen rokkarilta näyttävä veijari. Toimintasankari ampuu leveällä säteellä purppuranvärisiä nuolia tai napin pohjassa pitämällä yhden voimakkaamman nuolen. Erikoiskyvyllään toimintasankari lentää ilmaan, josta hän tulittaa vastustajan maanrakoon isolla rakettitykillään.
Kolmas uusi zombihahmo on Electric Slide, joka muun muassa pystyy loihtimaan kasvien niskaan etäältä laukaistavan disko-tornadon.
Battle for Neighborvillessä on kuusi moninpelimuotoa, jotka ovat periaatteiltaan tuttuja muistakin videopeleistä. Valikoimasta löytyy niin alueen hallintaa, pommin vientiä, vihollisaaltojen kukistamista kuin perinteisempää vihujen niittämistä, mutta mukana on myös tälle pelisarjalle uutuutena tullut urheiluhallirymistely, jossa pelataan nelihenkisellä joukkueella toista mokomaa vastaan. Respawnia ei tässä pelimuodossa ole, joten kun sinut ”kukistetaan”, joudut katselemaan muiden edesottamuksia erän loppuun saakka. Myös tässä pelimuodossa neljän ystävyksen kaverijoukkue voi kehittää omat strategiat ja rakentaa mehukkaita yhdistelmiä käyttämällä esimerkiksi Oak & Acornia tai Space Cadetia. Lisähauskuutta tähän pelimuotoon tuo se, että hahmoa on pakko vaihtaa kunkin erän jälkeen.
Battle for Neighborvillen suurimmissa moninpelitaisteluissa on mukana jopa 24 pelaajaa ja tuolloin meno on pelisarjalle tuttuun tyyliin varsin kaoottista. Moninpeleissä jotkut tehtävät voivat tuntua varsinkin aluksi hieman vaikeasti ymmärrettäviltä, mutta helpoiten niihin pääsee jyvälle vain seuraamalla muita ja tekemällä samaa kuin hekin.
Kaiken kaikkiaan eloisan värikäs ja hullunhauska Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville on peli, josta varttuneemmat pelaajat pitävät ja jota nuoremmat rakastavat. Battle for Neighborville lukeutuu varsinkin moninpelinsä osalta niihin onnistuneisiin teoksiin, joissa aina erän päätyttyä tulee väkisinkin tuumattua, että ”vielä yksi kierros” ja sitten ”yksi vielä” ja jälleen ”no jos nyt yhden vielä…”, jne. Koukuttavan hauskaa hupailua koko rahan edestä!
Lajityyppi: Toiminta
Ikäraja: 7
Julkaisupäivä: 18.10.2019
Testialusta: PS4 Pro
Alustat: PlayStation 4, Xbox One, PC
Kehittäjä: PopCap
Julkaisija: EA
Pelaajien määrä: 1
Voita 200€ Black Friday -shoppailurahaa!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 200€ shoppailurahaa!
- Arvonta suoritetaan tiistaina 26.11.2024.
- Helena Koivu kohtasi järkyttävän näyn kotipihallaan Kakskerrassa
- Herttuatar Meghan teki jättiläismäisen mokan
- Raiskauksesta tuomittu jääkiekkoilija Severi Lahtinen paljasti SuomiKiekolle: ”En kadu mitään, kun mitään ei tapahtunut”
- Kasinorakastajan blogi: Mitä voimme päätellä Suomen lisenssistä nyt?
- Roope Salmiselta tiukkaa tekstiä Sara Siepin kirjapaljastuksista
- Oho! Tämän vuoksi Sara Siepin ja Alisa-pikkusiskon välit katkesivat
- Sara Sieppi lataa paljastuskirjassaan suorat sanat Roope Salmisesta: ”Hakkasin ovea paljaalla nyrkilläni”
- Helena rikkoi ikkunan – Mikko juoksi poliisille
- Tv-tähti kritisoi prinsessa Catherinen ulkonäköä – someraivo repesi
- Nanna Karalahden ökylomalle karu loppu
- Shirly Karvinen rohkeissa kuvissa – nyt on kuumaa!
- Roope Salmiselta tiukkaa tekstiä Sara Siepin kirjapaljastuksista
- Herttuatar Meghan teki jättiläismäisen mokan
- Helena rikkoi ikkunan – Mikko juoksi poliisille
- Helena Koivu kohtasi järkyttävän näyn kotipihallaan Kakskerrassa
- Oho! Tämän vuoksi Sara Siepin ja Alisa-pikkusiskon välit katkesivat
- Raiskauksesta tuomittu jääkiekkoilija Severi Lahtinen paljasti SuomiKiekolle: ”En kadu mitään, kun mitään ei tapahtunut”
- Nanna Karalahden ökylomalle karu loppu
- Sara Sieppi lataa paljastuskirjassaan suorat sanat Roope Salmisesta: ”Hakkasin ovea paljaalla nyrkilläni”
- Tv-tähti kritisoi prinsessa Catherinen ulkonäköä – someraivo repesi