Helsingin kaupunki osoittaa esimerkillistä avarakatseisuutta tarjoamalla maksuttoman ehkäisyn alle 25-vuotiaille helsinkiläisille sekä helsinkiläisten oppilaitosten opiskelijoille.
Kaupungin tarjoamia ehkäisymuotoja ovat pillerit, rengas, kierukka, implantaatti ja kondomit. Nuoret voivat kysyä lisää ehkäisystä oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta, omalta terveysasemalta tai Helsingin keskitetystä ehkäisyneuvonnasta. Ehkäisyn aloittaminen ammattilaisen tuella on turvallista ja se käy helposti.
Erityisesti nuorten kohdalla matala kynnys kysyä ehkäisystä ja käyttää ehkäisypalveluja edistää hyvinvointia ja terveyttä. Vähentyneet ei-toivotut raskaudet ja seksitautitartunnat näkyvät myös säästettyinä euroina.
Gynekologi Satu Suhonen haluaa rohkaista nuoria ottamaan ehkäisyn puheeksi niin läheisten kuin ammattilaisten kanssa. Suhonen on Helsingin keskitetyn ehkäisyneuvonnan vastuulääkäri.
– Iso osa raskauden keskeytyksistä tehdään alle 25-vuotiaille, siksi Helsinki haluaa panostaa tähän ikäryhmään, Satu Suhonen kertoo.
Suhonen nostaa keskustelussa esiin myös kondomin käytön muiden ehkäisyvälineiden rinnalla.
– Kondomi on korvaamaton seksitautien ehkäisyssä ja sen käyttöön kannustetaan.
– Helsingissä ehkäisyneuvonta palvelee laajasti. Keskustelemme asiakkaiden kanssa myös heidän oikeuksistaan omaan seksuaalisuuteen ja kehoon liittyen. Kysymme lisäksi seksuaalisesta häirinnästä, Suhonen jatkaa.

Kampanja kesäkuussa

Helsinki aloittaa kesäkuun alussa maksuttoman ehkäisyn kampanjan, joka näkyy sekä katukuvassa että digitaalisessa mediassa.
Kampanja on esillä 1.6. alkaen kaksi viikkoa esimerkiksi metroissa ja raitiovaunuissa, muutamalla keskeisellä metroasemalla sekä Forumin ja Itiksen kauppakeskuksissa.
Maksuton ehkäisy on näkyy laajasti myös Helsingin soten internetsivuilla ja somekanavissa Youtubessa, Facebookissa ja Instagramissa. Olemme tehneet kampanjan tueksi kortteja ja julisteita, joita jaamme Helsingin soten yksiköihin ja yhteistyökumppaneille.

Opiskeluterveydenhuollon ehkäisyvastaanottoja nyt myös kesällä

Helsinkiläisten oppilaitosten opiskelijat voivat hoitaa ehkäisyasioita tänä kesänä keskitetyillä vastaanotoilla. Lisätietoa kesän vastaanotoista saa oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta tai ajanvarauksen numerosta 050 310 5560.

  • 4.6.-21.6. ja 6.8.-12.8. Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskeluterveydenhuolto, Tukholmankatu 10
  • 11.6.-13.7. ja 30.7.- 3.8. opiskeluterveydenhuolto, Mechelininkatu 46 A

STT
Kuva: Wikimedia Commons