Jani_Toivola_2015-Wikimedia-Commons-crop

Kansanedustajien härski taksiperseily nostaa karvat pystyyn – nyt tarvitaan iso muutos!

Metropoli


Jälleen kerran olemme joutuneet lukemaan yhden kansanedustajan, tällä kertaa Jani Toivolan, 40, (vihr) järjettömistä taksikuluista.
Emme olleet ehtineet edes toipua tiedosta, että veronmaksajat maksoivat tammi-heinäkuussa 331 000 euroa kansanedustajien taksikuluja, siis yli 47 000 euroa kuukaudessa, mikä tarkoittaa koko vuoden ennusteeksi reilusti yli puoli miljoonaa euroa!
Vesa-Matti Saarakkalan (sin) taksilasku oli pelkästään kesä-heinäkuussa 3 009,50 euroa, Marisanna Jarvan (kesk) 2 717,30 euroa ja Jani Toivolan 1 590,10 euroa, vaikka eduskunta oli tuona aikana enimmäkseen kesälomalla. Tom Packalén (ps) vingutti taksikorttia pelkästään juhannuksena kymmenen kertaa.
Mutta palataan Jani Toivolaan… Iltalehden selvityksessä kävi ilmi, että Toivola on vinguttanut tällä vaalikaudella taksikorttiaan toistaiseksi jo 22 000 eurolla.
Selitykset ylettömään taksin käyttöön ovat surkeita. Iltalehti kertoi Toivolalle hänen käyttäneen tällä vaalikaudella taksikorttia 1 039 kertaa ja kysyi, onko se hänen mielestään paljon vai vähän?
– Se on totta kai paljon. Nopeasti laskettuna vähintään yksi taksimatka jokaisena arkipäivänä ympäri vuoden, Toivola vastasi Iltalehdelle.
– Tajuan vasta itsekin, miten paljon eri tehtäviä minulla on ollut kansanedustajana, Toivola selitteli.
Itse asiassa täysistuntoja on vaalikautena ollut 455, joista lähes joka kolmannesta (140 täysistuntoa) Toivola on ollut poissa. Lukemaan kuuluvat myös 89 peräkkäistä poissaoloa täysistunnoista hänen kerrottuaan, että hänelle oli diagnosoitu masennus. Hän kuitenkin käytti tuonakin aikana taksikorttiaan 45 kertaa 1 018,80 euron edestä.
– Hoidin joitakin ennalta sovittuja tilaisuuksia ja luottamustehtäviä pitkästä sairauslomasta huolimatta, Toivola selittää.
Joitakin tilaisuuksia ja tehtäviä… 45 kertaa. Toivola ei rikkonut sääntöjä näin tehdessään, koska kansanedustajat saavat myös sairauslomien aikana käyttää taksia oman harkinnan mukaan. Kuka meistä näiden herrojen ja rouvien taksilaskujen maksajista voi sanoa samaa? Oman harkinnan mukaan – ilman omavastuuta tai vastuuta mistään muustakaan? Normaalin työntekijän täytyy tehdä yksityiskohtainen matkalasku jokaisesta työmatkasta, lyhyestä tai pitkästä, ja taksikulujen täytyy liittyä ainoastaan työn vaatimiin siirtymisiin. Miksei kansanedustajien tarvitse tehdä samoin? Kiireeseen on turha vedota, sillä heillä on jokaisella oma avustaja, joka sen voi tehdä.
Kansanedustajat saavat ohjesäännön mukaan käyttää taksia eduskuntatyöhön liittyvissä tehtävissä veronmaksajien kustannuksella silloin, kun muun julkisen kulkuneuvon käyttäminen aiheuttaisi ”tarpeetonta ajanhukkaa” tai olisi ”muutoin hankalaa”. Ohjeesta viis veisataan, sillä pääkaupunkiseudulla alle 70 euron rajan alittavia matkoja käytetään käytännössä rajattomasti. Tätä etua myös Toivola on surutta hyödyntänyt.
Miehellä on jopa otsaa väittää Iltalehdelle, että hänen taksin käyttämisensä on ympäristöteko.
– Kyllä. Käytän joukkoliikennettä sekä pyörää, ja silloin, kun tarvitsen matkaan autoa, käytän taksia. En omista ajokorttia tai autoa.
Toivola siis kääntää YMPÄRISTÖTEOKSI sen, että käyttää taksia 22 000 eurolla veronmaksajien rahaa, koska ei omista autoa. Kansanedustajat saavat käyttää joukkoliikennevälineitä ILMAISEKSI, mutta silti Toivola on käyttänyt alle kolmessa ja puolessa vuodessa taksia 1 039 kertaa 22 000 eurolla, vaikka asuu keskustassa! Miten tämä on ympäristöteko?

Kansanedustajana kelpaa olla, varsinkin jos on pokkaa hyödyntää lukuisat avokätiset edut härskisti hyväkseen. Palkka sekä muut korvaukset nousevat koko ajan ja kansanedustajat saavat esimerkiksi koko sairauslomansa ajalta täyden palkkion, riippumatta kuinka kauan se kestää. Sama pätee myös verottomaan kulukorvaukseen, jota he saavat 986,81-1 809,15 euroa kuukaudessa. Muilla suomalaisilla on tarkat rajat sairauskorvauksista.
Kansanedustajan palkkio on tällä hetkellä 6 510 tai 6 997 euroa kuukaudessa. Palkkiotahan päätettiin jälleen nostaa 3,2 prosentilla siten, että ensimmäinen korotus, 1,6 prosenttia, toteutettiin 1. toukokuuta ja toinen saman kokoinen korotus tehdään 1. tammikuuta 2019.
Sitten on tietenkin palkkion ja taksikortin lisäksi paljon muitakin korvauksia, joita nämä etuoikeutetut voivat käyttää hyväkseen lähes mielin määrin. En edes aloita kakkosasunnon tuesta ja sopeutumiseläkkeestä…
Juha Sipilän (kesk) hallitus vaatii meitä veronmaksajia OSALLISTUMAAN säästötalkoisiin, mutta poliitikot eivät osallistu niihin itse. Valtakunnan kerma istuu pulleasti Arkadianmäellä käyttämässä härskisti hyväkseen kaikkia heille annettuja avokätisiä etuja ja nauttimassa vastuiden puuttumisesta.
Poliitikoille täytyy saada täsmälleen samat velvollisuudet ja määräykset kuin meille muillekin suomalaisille. Kansanedustajat väittävät olevansa eduskunnassa edustamassa kansalaisia, mutta oikeasti he ovat siellä vain edustamassa puoluettaan ja painamassa nappia puolueen sanelujen mukaan. Jäljelle näyttää jäävän vain kaikkien mahdollisten rahallisten etujen kerääminen härskisti itselle. Tähän kuuluvat myös lukuisat harmaat alueet, kuten nämä taksikyydit, joita kukaan ei ole heiltä ymmärtänyt erikseen kieltää tai rajoittaa samalla tavalla kuin kaikilta muilta suomalaisilta.
Mutta miten muutos voisi onnistua, kun nämä hyväkkäät itse päättävät kaikesta, myös siitä, mitä he voivat ja eivät voi tehdä? Kansanedustajista muka riippumaton eduskunnan palkkiotoimikunta, joka päättää kansanedustajien palkoista, ei selvästikään toimi, eivätkä muutkaan virkamiesten järjestelmät, joten jotain parempaa tarvitaan tilalle. Oikeasti riippumaton taho, joka valvoo (”ammatikseen valehtelevien”) poliitikkojen touhuja!
-Valtakunnan vahtikoira
 
Kuva: Wikimedia Commons

Voita 1000€ lahjakortti ruokakauppaan!

  1. Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa 1000€ lahjakortin ruokakauppaan!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

Metropoli.net

Sattuu ja tapahtuu